Missade du att fira Pi?!

Posted by | mars 16, 2015 | Härligt nerdig humor | No Comments

I lördags cirkulerade ett antal inlägg kring den grekiska symbolen pi och det tal som den står för. Pi-dagen inträffar den 14 mars varje år och har blivit en dag då matematik uppmärksammas på olika sätt.

Dagen firades redan första gången 1988 på museet Exploratorium i San Fransisco och har på senare år uppmärksammats mer och mer.

På Konsultera vill vi givetvis passa på att hylla all stora hjärnor som banat väg både för logik och Matematik där vi tex hittar Pythagoras, Newton, Gauss, Neumann och även den första kvinnliga matematikern Hypatia .

Framförallt vill vi speciellt rikta ett stort tack även till alla er lärare och ni andra som på olika sätt uppmuntrar barn och unga att se skönheten och glädjen i matematiken. Fortsätt med ert kall. Ni är viktiga! En av dessa eldsjälar hittar du på Jonas Matematikblogg. Jonas Månsson är lektor på LTH och lägger ut föreläsningar där den med ett spirande intresse kan förkovra sig. Tack Jonas!

Om det nu är så att ditt hjärta klappar lite extra för matematik och du känner att du helt missade att fira denna dag. Misströsta inte: du kan ju alltid sikta på Pi-aproximationsdagen istället som är den 22 Juli (22/7)

Bild och textkälla Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Pi-dagen